Info

Kort om kollegiet

Generelt

Kollegiet blev opført i 1968 og ligger 200 m fra DTU på den anden side af motorvejen. Kollegiet består af to bygninger med i alt 276 enkeltværelser, og 12 to personers værelser. 12 køkkener med 17 værelser og 6 køkkener med 14 værelser. Ét enkelt værelse er 18 m², to personers værelserne 30 m², inklusiv eget bad og toilet.
Køkkenerne (og værelset) har køleskabe, fryser, service, spisebord, sofaområde, fjernsyn, skabsplads, støvsuger mm. Hvert værelse har et tilhørende depotrum i kælderen.
Én til to gange om ugen er der mange køkkener der afholder madklub. Dette er en hyggelig og social middag hvor nogle fra køkkenet på skift laver mad til hinanden. Desuden er TDC (Tour de Chambre), hvor hele køkkenet kommer på besøg til forskellige lege på alle værelserne også meget populært. Den første tirsdag i hver måned holder alle køkkener køkkenmøde. Her diskuteres godt og forbedringsforslag omkring køkkenet og kollegiet, og der varmes op til den berømte Nakkeost fest senere på aftenen.

Historie

Den selvejende institution Professor Ostenfeld Kollegiet er stiftet den 13. oktober 1968 på 110-årsdagen for Professor Asger Ostenfelds fødsel.
Kollegiet er opført med støtte på 1,5 mill. Kroner fra Knud Højgaards Fond, med det formål, at skaffe egnede studenterboliger for unge under uddannelse, specielt studerende ved DTU. Kollegiet er det tredje kollegium, der er opført af Polyteknisk Kollegiebyggeselskab (PKB) og administreres nu af Polyteknisk Kollegieselskab (PKS).

Dit køkken

Ifølge husordenen forventes det, som beboer på et kollegie, at man deltager aktivt i livet på køkkenet og kollegiet. Så derfor er der visse forpligtigelser som skal udfyldes med jævnt lange mellemrum af tid for køkkenet som helhed. For at sikre en fornuftig stand af køkkenerne, er der på de fleste køkkener en daglig oprydning af køkkenet som fordeles ligeligt blandt beboerne, samt en regulær hovedrengøring af køkkenerne.

Vedligeholdning og indeklima

Når du bor på kollegiet ejer du ikke værelset, men du har ret til at bruge det, så længe du betaler husleje og behandler det ordentligt. Dette betyder at du skal vedligeholde værelset håndværksmæssigt korrekt indvendigt.
Mens du bor på værelset skal du selv vedligeholde malede flader, rense gulvafløb, afkalke luftblander på blandingsbatterier, afkalke bruser og anden almindelig rengøring/afkalkning. Husk at det ikke er tilladt at bore huller i vægge og lofter.

Husorden

Kollegiets husorden er en juridisk aftale mellem beboeren og udlejeren, og reglerne i den skal efterleves til hver en tid.
Kollegiets husorden er vedtaget af beboerne på kollegiet.
Klik her for at downloade kollegiets husorden.